Prodaja suhog leda

Suhi led za vinogradare je tajna formula uspjeha

PREDNOSTI su velike, od zadržavanja trajnosti kvalitete i arome vina do toga da su vina kontrolirana suhim ledom kvalitetom konkurentna europskim i svjetskim. Već duže vrijeme suhi led se primjenjuje u procesu proizvodnje vina, a sada već je nezaobilazan u proizvodnji vrhunskih vina. U vinarstvu je upotreba suhog leda točka gdje od dobrog vina možete dobiti vrhunska vina. Upotreba suhog leda predstavlja veliku prednost jer je vino zaštićeno u svim fazama njegove proizvodnje. Posebno je važno da suhi led spašava vino od oksidacije.

Prodaja suhog leda Top

Preporučene količine suhog leda

Hlađenje grožđa tokom transporta:

1.3 kg suhog leda na 100 kg grožđa za smanjiti temperaturu za 1°C.

Kontrola temperature tokom fermentacije:

0.6 kg suhog leda na 100 L smanjuje temperaturu za 1°C.

Sublimacija:

2 kg suhog leda generira 1m³ CO₂ plina.

Za narudžbe suhog leda kontaktirajte nas

E-mail [email protected]
Tel. +385 91 6125194

Kontaktni obrazac

Kolačići nam pomažu u pružanju naših usluga. Korištenjem naših usluga pristajete na korištenje kolačića.